На Львівщині 11 банків надаватимуть кредити на бізнес для воїнів АТО

Субота, 1 квітня 2017, 15:31
У Львівській облдержадміністрації підписали Генеральні угоди про співробітництво.
На Львівщині 11 банків надаватимуть кредити на бізнес для воїнів АТО

Днями, у Львові, у рамках Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області, департамент економічної політики Львівської ОДА та 11 банківських установ підписали угоди про співробітництво. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Директор департаменту Роман Филипів наголосив, що цьогоріч в Програмі є нововведення — напрямок підтримки підприємницької ініціативи учасників АТО. Це дозволить не лише покращити економічний рівень, але й допомогти у адаптації бійців до мирного життя.

Окрім цього, традиційними напрямками підтримки малого бізнесу стала деревообробка, меблеве виробництво та харчопереробка.

Порівняно з минулим роком, коли до Програми долучилось три кредитних установи, цьогорічна ініціатива розширилась майже вчетверо, адже угоду підписало одинадцять банків: Банк «Львів», АТ «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Кредобанк», «ОТП Банк», «Піреус Банк МКБ», «Ідея Банк», «Діамантбанк», «ОКСІ БАНК», «Міжнародний Інвестиційний Банк», «ПриватБанк».

Слід зазначити, що відповідні кредити учасникам АТО надаватимуться на закупівлю устаткування, обладнання, промоцію бізнесу, модернізацію виробництва тощо. Частину відсотків за кредитами у межах облікової ставки НБУ відшкодують за рахунок коштів обласного бюджету.

Для отримання кредитів необхідно буде взяти участь у конкурсі інвестиційних проектів, який оголосить згодом департамент економічної політики ЛОДА.

comments powered by HyperComments