Представники Морської авіації прибули на Львівщину, аби обговорити відновлення гелікоптера

Четвер, 30 березня 2017, 17:18
Йдеться про військовий гелікоптер КА-226, який можуть передати ВМС ЗС України.
Представники Морської авіації прибули на Львівщину, аби обговорити відновлення гелікоптера

30 березня до Львова приїхали делегати Морської авіації Командування Військово-Морських Сил ЗС України із Одеси, з питанням відновлення спеціалізованого транспорту. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Військовий багатофункціональний гелікоптер КА-226 передали на баланс Львівського обласного центру медицини катастроф. Фізично він перебуває на авіаремонтному заводі.

Як зазначили підполковники Олександр Нагапетян та Олександр Сурайкін у розмові з Олегом Синюткою, потреба у такій техніці, яка спеціалізована під морську авіацію, у ЗСУ є.

“Він корисний ще й тим, що призначений для перевезення пасажирів та рятувальних робіт. Також має всі можливості пришвартовуватися на базі військового корабля”, - зауважив полковник Олександр Нагапетян та додав, що в авіації можуть відновити гелікоптер.

За результатами зустрічі, керівництво ЛОДА надішле офіційного листа на ім'я Командувача Військово-Морських Сил ЗС України, у якому зазначить, що не заперечує передання вищезгаданого гелікоптера для потреб структури.

Нагадаємо, 2013 року вертоліт КА-226 конфіскували на митниці та передали у власність Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, які в свою чергу передали його на Львівський авіаремонтний завод, де спеціалісти мали провести техогляд та спеціальну реєстрацію перед використанням.

comments powered by HyperComments