Синютка доручив встановити мораторій на будівництво на території ЮНЕСКО у Львові

Четвер, 30 березня 2017, 09:29
Робоча група має напрацювати положення про відновлення ДІАЗу.
Синютка доручив встановити мораторій на будівництво на території ЮНЕСКО у Львові

Днями, за результатами наради щодо проблемних питань охорони та збереження об’єктів культурної спадщини, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка надав кілька доручень департаменту архітектури та розвитку містобудування. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Зокрема, йдеться про відновлення Державного історико-архітектурного заповідника (ДІАЗу) у Львові. Разом із цим - на території ЮНЕСКО та її буферної зони мусить діяти мораторій на будь-яке нове будівництво до відновлення заповідника.

Участь у нараді щодо проблемних питань охорони та збереження об’єктів культурної спадщини, зокрема об’єктів Львова взяли громадські активісти, прокуратура області, ГУ Національної поліції, департаменту ДАБІ, ГУ Держгеокадастру, департаментів архітектури, екології, МНС, територіального управління юстиції.

Учасники обговорили питання визначення повноважень ДІАЗу та його поля діяльності. А також торкнулися проблеми врегулювання законодавства про охорону культурної спадщини, зокрема про створення органу управління ЮНЕСКО.

comments powered by HyperComments