Борці проти “геноциду поляків” на Львівщині відпрацьовували винагороду

Середа, 29 березня 2017, 15:17
У Львівській області затримали групу осіб, які займались провокаціями.
Борці проти “геноциду поляків” на Львівщині відпрацьовували винагороду

29 березня у Львові відбувся спільний брифінг голови Львівської ОДА Олега Синютки, керівника ГУ Нацполіції у Львівській області Валерія Середи та керівника управління СБУ у Львівській області Віктора Андрейчука. Посадовці роз’яснили ситуацію з провокаціями на Львівщині.

Нагадаємо, зранку, біля с. Гряда на Жовківщині група осіб перекрила автодорогу Львів — Рава-Руська із плакатами “Припиніть геноцид поляків в Україні”. За словами Валерія Середи, ці люди працювали за гроші (50-100 гривень) та намагалися влаштувати провокацію.

Керівник Нацполіції Львівщини наголосив, що жодного поляка за національністю серед затриманих “протестантів” не було. Втім, правоохоронці впізнали багатьох постійних “клієнтів” місцевих відділків — наркозалежних, а  також низку 13-14-річних школярів.

Відповідно, є сенс говорити про сплановані провокації, організовані з метою дестабілізації ситуації на національному підґрунті та погіршення стосунків із поляками.

Під час брифінгу повідомили, що керівники навчальних закладів відповідатимуть за дітей, які пропустили уроки через провокації.

Валерій Середа зазначив, що дуже часто у такі акції втягують представників патріотичних організацій Львівської області, щоб скомпрометувати їх. У зв’язку з цим, за фактом порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії (ст.161 ККУ) відкриють кримінальне провадження.

Як вважає керівник УСБУ Львівщини Віктор Андрейчук, сьогоднішні події та події 12 березня, коли схожа акція біля переходу на Шегинях не відбулась — пов’язані, за ними стоять російські спецслужби.

Олег Синютка закцентував, що за секретними даними правоохоронців, “російська агентура особливо активно працює для дестабілізації на Західній Україні” та закликав місцевих мешканців не брати участь у проплачених акціях країни-агресора.

comments powered by HyperComments