Спортсмени Львівщини здобули медалі на Іграх Спеціальної Олімпіади

Середа, 29 березня 2017, 11:34
Завершились Всесвітні зимові змагання у Австрії.
Спортсмени Львівщини здобули медалі на Іграх Спеціальної Олімпіади

Днями, на Львівщину повернулись троє спортсменів, які  вибороли нагороди на Всесвітніх зимових Іграх Спеціальної Олімпіади - «Серцебиття світу». Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Змагання об’єднали майже три тисячі спортсменів з порушеннями розумового розвитку, які прибули в Австрію зі 110 країн, зокрема, українців було 25.

До складу національної збірної увійшло троє лижників із Львівщини: Юрій Ліниця, Роман Солтис та Оксана Угрин, які поборолися на змаганнях з лижних перегонів, гірськолижному спорті та хокеї на підлозі.

Відтак, Юрій Ліниця став чемпіоном на лижній дистанції 1000 метрів і здобув срібло на дистанції 500 метрів, лише на 1 секунду поступившись попереднику.

Оксана Угрин виборола бронзу на дистанції 1000 метрів і посіла 5 місце — на дистанції 500 метрів, а Роман Солтис здобу 5 і 6 місця, відповідно.

Спеціальна Олімпіада була заснована 1968 року в США і є міжнародною благодійною організацією, що організовує тренування та змагання із 29-ти видів спорту для дітей та дорослих з відхиленнями у розумовому розвитку. Спеціальна Олімпіада України об'єднує 19 тисяч спортсменів з 21 регіону країни.

comments powered by HyperComments