У Львові розвиватимуть пермакультуру урбан-садів

Вівторок, 28 березня 2017, 12:19
Українські та австрійські фахівці ділитимуться теоретичними та практичними знаннями у цій сфері у рамках конференції.
У Львові розвиватимуть пермакультуру урбан-садів

1 квітня, у рамках конференції «Урбан сади – пермакультура у Львові», відбудуться майстер-класи із висадки міських садів. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Урбан-сад - невеликий міський сад, “грядка” із квітами та овочами, що має соціальну функцію об’єднання людей навколо спільного завдання — посадки рослин — та спілкування.

В Україні та Львові зокрема таке явище хочуть зробити постійним, тому з цієї нагоди у місті пройдуть показові висадки садів та конференція, на якій фахівці із Австрії поділяться своїм досвідом та новими трендами - “зеленими дахами” і урбан-фермерством.

У Львові, окрім урбан-садів у школах та по місту є проекти з розробки виноградника; у Києві — розвиток агрокультури, а в Ужгороді та Одесі — “зелені” амфітеатри.

Львівський захід триватиме два дні (1 і 2 квітня): у перший день планують робити урбан-сади у парку Знесіння та Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького. Наступного дня обговорять теорію.

За словами керівника ГО «Львівський Клуб Органічного Землеробства і Пермакультури» Тетяни Чучко, школи Львова замовляють такі сади на своїй території. Зокрема, першою на такий проект зголосилась школа №69; було звернення і від школи №23.

comments powered by HyperComments