У Львові пройде низка концертів-лекцій про найпотужніший музичний інструмент

Понеділок, 27 березня 2017, 17:04
Йдеться про органну музику, яка вже 600 років звучить у місті Лева.
У Львові пройде низка концертів-лекцій про найпотужніший музичний інструмент

1 квітня, о 14:00 у львівському Будинку органної та камерної музики усі охочі зможуть послухати “Звуки Львова. Орган” і заодно довідатись багато цікавого про цей інструмент, - повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

За словами організаторів, одним із елементів, який творить атмосфера міста Львова є звучання органу, котре тішить вуха поціновувачів музики уже більше 600 років.

Львів був багатим на найбільші й найпотужніші інструменти до часів Другої світової — у храмах міста їх налічувалось 53 діючих, до того ж існували фабрики із виробництва органів та близько двадцяти майстрів.

Сам інструмент вперше почали використовувати у Стародавній Греції під час вагомих і масштабних подій, а із 666 року Папа Римський Віталіан ухвалив його як супровід для християнських богослужінь.

Організатори заходу — молодіжний рух Експеримент та Будинок органної та камерної музики у Львові — запевняють, що орган, окрім сакральної складової має вагоме мистецьке значення, про що збираються розповісти на лекціях.

Лекція-концерт безкоштовна, за умови попередньої реєстрації. Довідки за телефоном 066 16 70 488.

Нагадаємо, раніше директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп обіцяв відновити тамтешній орган “з нуля”.

comments powered by HyperComments