На Львівщині розпочалася кампанія із висування кандидатів на перші місцеві вибори

Понеділок, 27 березня 2017, 15:09
Подання документів триватиме до 5 квітня.
На Львівщині розпочалася кампанія із висування кандидатів на перші місцеві вибори

27 березня на Львівщині стартувала передвиборча кампанія, у рамках якої висувають кандидатів у депутати рад ОТГ та на посади старост і селищних голів. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Відтак, нових кандидатів обиратимуть у радах Великолюбінської (Городоцький р-н), Магерівської (Жовківський р-н), Розвадівської (Миколаївський р-н) об’єднаних територіальних громад та на посади відповідних селищних і сільського голів.

Окрім цього, висувають кандидатів на посади Чишківського, Винничківського, Пасіки-Зубрицького і Кротошинського старост Давидівської сільської об’єднаної територіальної громади Пустомитівського району.

Як зазначив керівник профільного відділу Львівської облдержадміністрації Федір Алєйніков, право висування кандидатів у депутати сільських, селищних рад, сільських, селищних голів і старост реалізується виборцями в одномандатних виборчих округах через місцеві організації партій або шляхом самовисування у порядку, передбаченому Законом України «Про місцеві вибори».

Подавати документи у територіальні виборчі комісії можна до 5 квітня; до 6 квітня включно відповідна комісія ухвалюватиме рішення про реєстрацію кандидатів, а вже 8 квітня мають бути оприлюднені відомості.

Перші місцеві вибори пройдуть 30 квітня на території 43 населених пунктів Львівщини, що складає майже 26 тисяч осіб. Місцеві мешканці повинні обрати 78 депутатів, трьох голів і чотирьох старост.

comments powered by HyperComments