У Львові вшанували пам`ять найчеснішого політика з часів Незалежності України (ФОТО)

Юлія Субота  |  Субота, 25 березня 2017, 16:04
25 березня біля пам`ятника В'ячеславу Чорноволу вшановували пам`ять великого українця.
У Львові вшанували пам`ять найчеснішого політика з часів Незалежності України (ФОТО)

Сьогодні, 25 березня, минає 18 років з часу, коли за досі нез`ясованих обставин під Києвом трагічно загинув видатний український політик та діяч В`ячеслав Максимович Чорновіл. 

Аби вшанувати пам`ять видатного українця у Львові біля його пам`ятника пройшли урочисті та поминальні заходи, у яких взяли участь обласна та міська влада, а також громадськість міста. Зокрема, відбувся чин панахиди, урочисте покладання квітів та виконання гімну, а також спільна молитва всіх присутніх. 

"Постать В’ячеслава Чорновола заслуговує на повагу та шану.  Однак варто пам’ятати і той час, коли він був неоднозначною особистістю для багатьох людей, адже не усі поділяли його думку. Сьогодні маємо не забувати українських лідерів, вшановувати їх та дослухатись  до їхніх настанов", - зазначив у коментарі "Справжній Варті" голова ЛОДА Олег Синютка. 

"Україна починається  з тебе, - так казав В’ячеслав Чорновол світлу пам’ять якого ми сьогодні вшановуємо. В’ячеслав Чорновол – це, направду, видатний українець, який не боявся говорити, який багато зробив задля України. Пам’ятаємо і гордимося. Світла пам'ять В’ячеславу Чорноволу", - додав очільник Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Варто знати: В'ячеслав Чорновіл (24.12.1937  — 25.03.1999) — український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичний в'язень СРСР. Провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х — 90-х років; Герой України, Лауреат Міжнародної журналістської премії ім. Ніколаса Томаліна. Ініціатор проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 р. та Акта проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 р. 

comments powered by HyperComments