Як позиція Садового та "Самопомочі" ставить у заручники львів’ян

Олег Довганик  |  Субота, 25 березня 2017, 13:32
У районах Львівщини не володіють інформацією про вирішення проблеми із сміттям представниками Львівської міської ради
Як позиція Садового та "Самопомочі" ставить у заручники львів’ян

Львівська міська рада не спілкується із представниками та громадами районних центрів області, через що власне і виникає найбільше проблем із прийомом сміття зі Львова. Якщо б місцеві громади володіли інформацією про реальні кроки ЛМР щодо, зокрема, побудови заводу із переробки сміття, то швидше б погоджувались на тимчасовий прийом львівського сміття.

Такий висновок можна зробити із обговорення сміттєвої проблеми із членами Громадської ради у Яворівському районі.

Під час розмови учасники зустрічі констатували, що представники міста не доносять інформації про те, які саме дії вчиняються ними для вирішення проблеми із сміттям. Окремі представники громад дізнаються інформацію тільки від представників Львівської ОДА, а частина із них – лише із преси. Натомість очільники Львівської міської ради не приїжджають на зустрічі із громадою.

Саме через таку боязнь спілкування із мешканцями області заручниками ситуації стають мешканці міста Львова. «Що робить Садовий – ми не знаємо. Він робить це для Львова, але не для області. Якщо б було спілкування із громадою – ситуація у районах була б іншою», - зазначили учасники обговорення.

Практично аналогічні тези висловив цього тижня міський голова Червонограда Андрій Залівський.

"Нема ніякого блокування, навпаки - ми приймаємо львівське сміття. Але ж ніхто з міськради Львова не їздить до нас на сесію, так саме, як ніхто з перевізників - їм байдуже. Я категорично не сприймаю таку позицію. Є галицький принцип кооперації - допомагати один одному. Але ж, вибачте, має буди елементарна повага" - вважає мер Червонограда.

Нагадаємо, що саме голосів політичної сили Андрія Садового на минулій сесії Червоноградської міської ради не вистачило, щоб затвердити рішення обласної комісії ТЕБ і НС щодо прийому на червоноградські полігони додаткового об'єму побутових відходів з території міста Львова.

Фракція "Самопомічі" в знак протесту проти того, що більшість депутатів не підтримала звернення щодо ухвалення закону "Про тимчасово окуповані території" ще на початку сесії покинула сесійну залу.

Тобто, "Самопоміч" збурює народ по районах виключно лозунгами. В той же самий час, її депутатам по гамбургському рахунку, байдуже, що львів'яни тонуть в смітті - головне сказати, що "У нас - сміттєва блокада!" Втім, вони ж самі і блокують ухвалення рішень, необхідних для поліпшення сміттєвої проблеми обласного центра.

"Депутати, власно, без проблем готові були проголосувати те рішення, але цей демарш "Самопомочі" перекреслив все, - каже Андрій Залівський. - Своєю поведінкою фракція показала, що її депутатам на проблеми львів’ян начхати - на першому місці стоять політичні амбіції".

Таким чином, можна наголосити, що власне позиція саме Андрія Садового і представників його політичної сили ставить у заручники сміттєвої проблеми мешканців міста. Меру Львова чомусь вигідно вдавати з себе жертву, заробляючи виключно політичні девіденди.

Нагадаємо також, що у вівторок, 21 березня, під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було прийняте рішення, яке має забезпечити в кількаденний термін вивезення ТПВ з території міста Львова. Під час засідання обласної комісії ТЕБ і НС голова Львівської ОДА Олег Синютка також наголосив на важливості спілкування із районами та пообіцяв, що протягом п`яти-семи днів Львівська ОДА знову очистить Львів від сміття.

comments powered by HyperComments