Демарш "Самопомочі" перекреслив ухвалення рішення щодо додадкового об'єму ТПВ з території Львова - мер Червонограда

Володимир Діденко  |  П'ятниця, 24 березня 2017, 12:40
Сесія Червоноградської міської ради вчора не змогла прийняти рішення щодо прийому на свої полігони додадкового об'єму ТПВ зі Львова.
Демарш "Самопомочі" перекреслив ухвалення рішення щодо додадкового об'єму ТПВ з території Львова - мер Червонограда

Справа у тому, що фракція "Самопоміч" в Червоноградській міській раді в знак протесту проти того, що більшість депутатів не підтримала звернення щодо ухвалення закону "Про тимчасово окуповані території" покинула сесійну залу. Про це повідомляє Depo.Львів.

Втім пізніше депутатів все ж таки вдалося повернути на сесію. Але, на жаль, тільки наприкінці сесії і лише трьох - при тому що кворум і так був "на межі". Таким чином, саме голосів "Самопомічи" не вистачило, щоб затвердити рішення обласної комісії ТЕБ і НС щодо прийому на червоноградські полігони додадкового об'єму побутових відходів з території міста Львова.

"Депутати, власно, без проблем готові були проголосувати те рішення, але цей демарш "Самопомічи" перекреслив все, - вважає міський голова Червонограду Андрій Залівський. - Своєю поведінкою фракція показала, що її депутатам байдуже до проблем львівян - на першому місці стоять політичні амбіції".

Нагадаємо, у вівторок, 21 березня, під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було прийняте рішення, яке має забезпечити в кількаденний термін вивезення ТПВ з території міста Львова. Під час засідання обласної комісії ТЕБ і НС голова Львівської ОДА Олег Синютка пообіцяв, що протягом п`яти-семи днів Львівська ОДА знову очистить Львів від сміття

Тим самим рішенням,зокрема передбачалося збільшення об'єму вивозу ТПВ до полігони в Червоноград. Складається дуже дивна ситуація: з одного боку мер Львова Андрій Садовий скаржиться, що область блокує вивіз сміття з міста, а с другого боку - саме його політична сила проявляє безпорадність щодо його транспортування на полігони області.

"Ми, звичайно, виконаємо рішення комісії. Червоноградська міська рада вже двічі голосовала за те, щоб підставити плече львів'янам: в минулому році - на початку червня, відразу ж після трагедії у Грибовичах, - та після приїзду прем'єра", - пояснює Андрій Залівський.

"Тобто нема ніякого блокування, навпаки - ми приймаємо львівське сміття. Але ж ніхто з міськради Львова не їздить до нас на сесию, так саме, як ніхто з перевізників - їм байдуже. Я категорично не сприймаю таку позицію. Є галицький принцип кооперації - допомогати один одному. Але ж, вибачте, має буди елементарна повага" - вважає мер Червонограду.

Нагадаємо також, що на останній сесії депутати Львівської обласної ради прийняли рішення "Про створення тимчасової контрольної комісії з перевірки інформації про незаконну утилізацію твердих побутових відходів у Львівській області". 

comments powered by HyperComments