V Форум місцевого самоврядування стартував у Львові

П'ятниця, 24 березня 2017, 12:31
Понад 500 експертів зі всіх областей України та з-за кордону прибули на захід.
V Форум місцевого самоврядування стартував у Львові

24 березня на “Арені Львів” розпочався дводенний V Форум місцевого самоврядування. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Фахівці зібралися, аби обговорити злободенні питання, перспективи місцевого самоврядування та обмінятись досвідом.

Участь у заході взяв перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, який зазначив, що на Львівщині функціонує 22 ОТГ, що є одним із найвищих показників по Україні. Посадовець також зазначив, що у невеликих населених пунктах області відбувається багато заходів, спрямованих на розвиток регіону, а одним із пріоритетів стратегії розвитку Львівської області є “розвинене село”.

Відтак, представники влади, об’єднаних територіальних громад, міжнародних організацій та експерти у ході форуму розглянуть електронне врядування, Smart City, децентралізацію у медичній сфері, реформу законодавства щодо міського планування. 

Темами обговорення стане також розвиток міст і областей, місцева демократія крізь призму законодавства, децентралізація освіти, адміністративні послуги, сфера ЖКГ та ін. Напрацювання Форуму спрямують до Верховної Ради та Президента.

Нагадаємо, у Львові відбувся семінар на тему європейських стандартів у сфері самоврядування.

comments powered by HyperComments