Вперше у Львові легендарна арт-студія Bob Basset

Четвер, 23 березня 2017, 17:08
На Lviv Fashion Week у спільному показі з брендом Balossa та перфомансі "Створіння" / Bob Basset Entity 
Вперше у Львові легендарна арт-студія Bob Basset

24 березня, під час Lviv Fashion Week, львів’яни вперше отримають можливість побачити у власному місті роботи легендарної арт-студії Bob Basset – одного з очільників світового стімпанку та піонерів техноромантизму. Bob Basset є постійним гостем Українських тижнів моди, його роботи беруть участь у показах і виставках у Парижі, Мілані, Гонконзі, Пекіні, Сеулі, Токіо, Лондоні та Нью-Йорку, але на LFW арт-студія приїздить уперше. 

Головною подією за участі стане спільний показ Bob Basset та італійського бренду Balossa : 24 березня о 20:00 на головному подіумі (main catwalk) Lviv Fashion Week (в LWO). Засновниця і креативна директорка Balossa Індра Каффеманайте також приїде до Львова на презентацію спільного проекту. 
 “Ця колаборація – справжній тріумф техноромантизму, – говорить Індра Каффеманайте. – Balossa деконструює та трансформує такий романтичний і водночас базовий предмет гардеробу як біла сорочка. Додавання аксесуарів Bob Basset, з їх тривожно-загадковим флером створінь з інших світів, надає колекції техноромантичного звучання. Це наче візія інших реальностей, які базово схожі на наші, та пішли іншим шляхом розвитку”. 

Під час показу буде використано 12 масок-образів. “Ці фешн-об'єкти постали з нашого бачення техноромантизу, – говорить співзасновник студії Bob Basset Сергій Петров. – Це образи-ілюстрації тваринної "теми", де коні – це минуле, а собаки – сучасне. Також ми використовуємо чисті образи образи людського черепу як спосіб початку трансформації”. 

В кінці показу, інтригують організатори, з'явиться і вже легендарний рюкзак-дракон. Нагадаємо, одним із перших модних брендів, з яким свого часу працювала арт-студія Bob Basset, був дім Givenchy (SS-2011). Серед колаборацій бренду з українськими дизайнерами найвизначнішими є проекти з L'UVE і Sasha Kanevski . 

А перед показом, о 19:30, гостей LFW запрошують в showroom zone LWO на перформанс "Створіння" / Bob Basset Entity. Коні, собаки й дракони – створіння Bob Basset оживуть у виконанні артисток балету Львівської Національної Академічної Опери у постановці Роксолани Сегін. Музичний супровід для цього контактного балету творитиме Tokar/Balog Duo, - дует відомих львівських музичних перформерів та імпровізаторів. Куратор музичної частини - Богдан Сегін. 

Також нагадаємо, що 16 березня у Києві, в галереї Bereznitsky Aesthetics (Воздвиженська 34) відкрилась перша в Україні персональна виставка арт-студії Bob Basset. Створіння, народжені протягом майже 30 років існування студії, для виставки зібрали з приватних колекцій, в яких вони знаходяться, – переважно за межами України. Зібрані в єдину експозицію, вони розповідають історію розвитку студії – від загравань із маскультом, виробів для секс-шопів, – через стімпанк то в брутальній, то в гламурній обгортці – до сильного й ліричного техноромантизму. Окрім колекціонерів, чиї імена не розголошуються, власниками творів Bob Basset є учасники гурту Metallica (маска Bob Basset використана в документальному фільмі гурту Metalica 3D), Sid Wilson зі Slipknot, клавішник гурту Korn, Авріл Лавін, кілька об’єктів зберігаються в колекції Givenchy. 

Довідка: Арт-студія Bob Basset працює в області предметного дизайну і фешн-арту. Студія створює арт-об'єкти з різних матеріалів, в першу чергу — шкіри, а також кістки, металу, дерева, каменю, скла та ін. Майстерня, з якої виросла студія Bob Basset, виникла в 1989 році в Харкові. 
Шанувальники по всьому світу вважають речі Bob Basset одними з кращих в жанрі стімпанк, але співзасновник студії Сергій Петров щоразу поправляє — студія працює в стилі техноромантізм. Місія студії — змінити візуальні коди навколишнього простору. 
У послужному списку студії — роботи для будинку Givenchy, стилістів Паноса Япаніса і Брендона Максвелла, RSA Films, публікації в провідних світових фешн-виданнях: Vogue International і The New York Times Fashion Magazine, WAD magazine (Франція), VICE UK і Bizarre Magazine (Великобританія), INSIDE artzine magazine (Німеччина), Trendson (Гонг-Конг) і інших. 

За роботами студії постійно стежить цілий ряд спеціалізованих Інтернет-ресурсів, серед яких Boing Boing — один з провідних світових блогів, присвячених технологіям, гаджетам і фантастиці. 

Львівський Тиждень Моди (Lviv Fashion Week, LFW) – проект міжнародного формату, що проводиться за стандартами світових тижнів моди ready-to-wear. Lviv Fashion Week орієнтований на створення можливостей економічного розвитку для українських брендів ready-to-wear, підтримку молодих дизайнерів. 

Проводиться у Львові з 2008 двічі на рік, навесні та восени. Одна з наймасштабніших модних подій в Східній Європі. Щосезону приймає понад 12 000 відвідувачів і значну кількість міжнародних гостей: редакторів, фотографів, блогерів, інсайдерів індустрії моди. Географія учасників охоплює Україну, Польщу, Білорусь, Грузію, Вірменію, Угорщину, Хорватію, Словенію, Латвію, Естонію, Францію, Італію, Іспанію, Ізраїль. 

comments powered by HyperComments