Синютка ознайомився із роботою сміттєспалювального заводу в Кракові

Середа, 22 березня 2017, 19:08
Аналогічний завод може з’явитись на Львівщині.
Синютка ознайомився із роботою сміттєспалювального заводу в Кракові

22 березня, делегація Львівщини, під егідою голови Львівської ОДА Олега Синютки, у ході робочого візиту Республіки Польща, зазирнули на сміттєспалювальний завод у Кракові. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Відтак, голова Львівської ОДА Олег Синютка, керівник управління інвестиційної політики Роман Матис та директор департаменту МТД Поліна Лі ознайомились із принципами роботи заводу і поспілкувались із керівництвом. Зокрема, посадовці мали нагоду подивитись на сучасну техніку і технології сортування, утилізації і спалювання сміття.

Щорічно завод може справлятись із 220 тисячами тонн відходів, унаслідок чого місто отримує електроенергію та тепло (відновлювальну енергію). Отримана теплова енергія  становить 10% від забезпечення потреб у теплі міста, а від електрики живляться усі трамваї Кракова.

Спалюванню підлягають тільки залишкові побутові відходи, які неможливо використати як вторсировину, тобто які не піддаються процесам відновлення чи повторного використання.

Довідка:
Завод із термообробки відходів, або сміттєспалювальний завод у Кракові (Zakład Termicznego Przekształcania Odpadów — ZTPO) було збудовано за два роки (від листопада 2013 до грудня 2015 року). Місту ця сума обійшлася у 797 мільйонів злотих, які цілком окупили себе, адже завод є основною ланкою реалізації системи управління відходами Кракова.

comments powered by HyperComments