Львів’ян закликають висловлювати ідеї щодо урбаністичної децентралізації

Середа, 22 березня 2017, 11:21
У Львові стартує конкурс на ідеї для «Майстерні міста».
Львів’ян закликають висловлювати ідеї щодо урбаністичної децентралізації

До 15 квітня усі охочі мешканці Львова можуть подати свої ідеї до “Майстерні міста”, яка цьогоріч пройде 5 — 16 червня та стосуватиметься урбаністичної децентралізації міста та активізації мікрогромад. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

“Майстерня міста” -  це платформа, на якій уже п’ять років поспіль перетинаються фахівці із різних галузей, щоб обмінятися ідеями із розвитку Львова та втілити проекти у життя. Зазвичай Майстерня розташовується у центрі міста, але цьогоріч вирішили запровадити “мандрівний намет”, який проводитиме заходи у різних районах міста Лева.

За словами директора Інституту міста Олександра Кобзарева, 2016 року проект “Майстерня міста” отримав Лейпцизьку премію інтегрованого міського розвитку, таким чином команда проекту змогла реалізувати відповідні заходи на суму 300 000 гривень.

Для участі у “Майстерні міста 2017” слід до 15 квітня заповнити анкету, де потрібно вказати заходи, які мають бути реалізовані, а також проекти, які будуть представлені на платформі. Існує низка критеріїв відбору проектів: відповідність цілям, некомерційність заходів, практична складова або ж вагомий соціальний ефект.

Як зазначив інженер-проектант, заступник керівника відділу урбаністики “Інституту просторового розвитку” Назар Костирко, є декілька напрямків, за якими працюватиме “Майстерня”: громадські простори, міська культура, велотранспорт, екологія та енергоощадність, дитяча урбаністика, розвиток локальних громад та збереження історичного середовища. 

Організатори заходу ще не визначились, де буде розташована цьогорічна платформа. Є ідея розташувати її на занедбаній території, щоб привернути до неї увагу.

comments powered by HyperComments