У Львові збираються “перезавантажити” навчання у сфері легкої промисловості

Понеділок, 20 березня 2017, 17:16
Для привернення уваги до цього питання, у місті пройде фінал конкурсу «Прорив легкої промисловості».
У Львові збираються “перезавантажити” навчання у сфері легкої промисловості

22 березня у Львові, у готелі “Дністер” відбудеться фінал конкурсу «Прорив легкої промисловості», яку організовує Національне галузеве партнерство «Fashion Globus Ukraine». Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Із цієї нагоди у Ратуші відбулась прес-конференція за участі  представники освіти, економіки та інвестицій України. 

Зокрема, радник міністра освіти і науки України Голда Виноградська зауважила, що багато європейських модних домів та брендів шиють колекції в Україні, відштовхуючись від цього, можна запровадити систему, яка би працювала у цій сфері на благо держави, тобто “перезавантажити” профтехосвіту. Посадовець запропонувала ввести у шкільну програму предмет “Світ професії”, де би також займались питаннями профорієнтації.

За словами директора Міжрегіонального центру професійно-технічної освіти художнього моделювання і дизайну Ярослава Даця, галузь профтехосвіти фінансують, а з навчальних закладів випускають професіоналів, тому не слід боятися відправляти своїх дітей на навчання в ПТУ.

“Цей конкурс, що буде проведений, показує, що Львівщина є законодавцем мод не лише в легкій промисловості, але й в освіті. Звертаюся до батьків – не треба боятися професійної освіти. Не треба брати за основу стереотипи «не вчився в школі – підеш в ПТУ». Зараз у ліцеях та вищих професійно-навчальних закладах стараються запроваджувати новітні професійні технології”, - зазначив Ярослав Даць.

По завершенню конкурсу, найкращі модні колекції презентуватимуть в ОАЕ на нараді країн Перської затоки.

comments powered by HyperComments