У Львові з’явиться штаб із ліквідації надзвичайних ситуацій

Понеділок, 20 березня 2017, 10:37
Основними завданнями штабу є безпосередня організація і координація аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт з ліквідації наслідків НС.
У Львові з’явиться штаб із ліквідації надзвичайних ситуацій

Днями, з метою оперативного реагування на надзвичайні ситуації в місті, виконавчий комітет Львівської міськради затвердив Положення про штаб з ліквідації надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Згідно з документом, штаб виконуватиме наступні функції: визначення зони НС та її оцінка, прогнозування наслідків; прийняття рішень щодо проведення аварійно-рятувальних робіт; зосередження у місці НС необхідних сил і технічних засобів, їх кількість і склад; організація взаємодії рятувальних служб на місці події; ведення обліку виконаних робіт, санітарних та та безповоротних втрат внаслідок надзвичайної ситуації; інформування мешканців міста про наслідки та прогноз розвитку НС тощо.

До складу штабу входять представники Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області, керівники аварійно-рятувальних служб, які беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, керівнкии спеціалізованих служб цивільного захисту, представники установ та організацій (за погодженням з їх керівниками).

Відповідно до положення, у разі виникнення надзвичайної ситуації місцевого рівня, керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації є перший заступник міського голови.

comments powered by HyperComments