Львів’ян закликають пройти обстеження із раннього виявлення та профілактики туберкульозу

Понеділок, 20 березня 2017, 10:11
У Львові проходить відповідна акція, у рамках Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на туберкульоз (24 березня).
Львів’ян закликають пройти обстеження із раннього виявлення та профілактики туберкульозу

Із 20 березня до 7 квітня у Львові проходить акція Дні профілактики туберкульозу та хронічних захворювань органів дихання у населення». Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Як пояснив керівник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, проблема туберкульозу відома Львову та іншим містам України ще з 90-х, коли була офіційно зареєстрована епідемія (понад 50 випадків захворювання на 100 тисяч населення). 2016 року захворюваність на туберкульоз у Львові становила 53 випадки на 100 тис. населення. 

Смертність від цієї недуги збільшилась з 6,5 випадків на 100 тис. населення у 2015 році до 8,5 випадків у 2016 році. За словами Володимира Зуба, це пояснюється збільшенням кількості померлих осіб без постійного місця проживання, а також збільшенням кількості резистентних форм туберкульозу та пізнього звернення до медичних закладів тих пацієнтів, яким вперше діагностували туберкульоз.

Із огляду на це, львів’ян закликають долучитись до акції, пройти флюорорографічне та спірографічне обстеження у поліклініках міста. При потребі, пацієнтів скерують до фтизіатра або онколога.

Нагадаємо, торік під час «Днів профілактики туберкульозу і хронічних захворювань органів дихання» обстеження пройшли 25 472 осіб, у 3 осіб виявлено підозру на туберкульоз (0,01%). Спірографічне обстеження проведено 2 266 особам, ХОЗЛ виявлено у 399 осіб (17,6%).

comments powered by HyperComments