Французи розроблять стратегію поводження з ТПВ для Львова

П'ятниця, 17 березня 2017, 16:27
У мерії підписали Меморандум порозуміння з французькою компанією Egis.
Французи розроблять стратегію поводження з ТПВ для Львова

17 березня у Львові відбулась зустріч та підписання Меморандуму про порозуміння влади міста із французами. На заході був присутній Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

За словами директора компанії Egis Ukraine Арно де Ружі, французи працюють у Львові над проблемою утилізації ТПВ та обіцяють розробити довготривалу концепцію поводження з відходами.

Як зазначив інженер Egis Environment Крістофер Раунд, збираються розробити концепцію утилізації, яку можна буде впровадити на заводі. Відтак, після детального вивчення врахують технічні та фінансові можливості проекту, а також екологічну (захист довкілля). Опісля перейдуть до опрацювання проблеми стокування продукції.

Французи запевняють, що аналогічні випадки їм траплялось вирішувати у Франції. Під час конференції представники компанії презентували напрацювання з попередніх проектів. За їхніми словами, тоді доводилось працювати із площею, вдвічі більшою за сміттєзвалище в Грибовичах, а тепер там живуть люди. Повної рекультивації досягнули за 5 років.

Для розробки  дослідження "Міська стратегія поводження з твердими побутовими відходами для міста Львова: техніко-економічне обґрунтування інтегрованої системи поводження з ТПВ, включаючи збір відходів, переробку та утилізацію", компанія Egis залучила грантові кошти в обсязі 650 000 євро від Фонду вивчення та підтримки приватного сектору (FASEP) генерального казначейства Франції.

comments powered by HyperComments