Учням та студентам Львівщини розкажуть і покажуть як садити дерева

П'ятниця, 17 березня 2017, 11:36
Державне агентство лісових ресурсів України проводить акцію.
Учням та студентам Львівщини розкажуть і покажуть як садити дерева

Із 21 березня (Міжнародний день лісів) до 15 квітня (День довкілля) на Львівщині пройде щорічна акція заради виховання еко-свідомості громадськості. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

“Майбутнє лісу у твоїх руках” - це щорічна акція, яку вже 12 рік поспіль ініціює Держагентство лісових ресурсів, щоб виховувати шанобливе ставлення до природи та заохотити до дотримання правил поведінки в лісі серед громадськості.

У ході акції, фахівці та аматори збираються разом, аби озеленити громадський простір, посадити дерева в парках, алеях, біля навчальних закладів. Паралельно з цим, усім охочим розповідають про ліси, проводять екскурсії та конкурси.

Цьогоріч організатори мають амбіційні плани: висадити 9 мільйонів сіянців лісу на 1250 гектарах, лісових розсадниках, збираються впорядкувати після зими 150 лісництв, 19 рекреаційних пунктів біля трас та 36 зон короткотермінового відпочинку. 

Не забувають і про фауну Львівщини: сподіваються повісити 700 шпаківень на деревах, впорядкувати 20 мурашників, прибрати парки, сквери і водойми у населених пунктах. І найважливіше — ліквідувати близько сотні стихійних сміттєзвалищ.

Організатори зазначають: щороку до акції долучається все більше людей.

comments powered by HyperComments