Львівська облрада також збереться на позачергове засідання

Олег Довганик  |  Вівторок, 14 березня 2017, 18:50
Підписалися представники чотирьох фракції – «Самопоміч», «Свобода», УКРОП та Радикальна партія Ляшка
Львівська облрада також збереться на позачергове засідання

У четвер відбудеться позачергова сесія Львівської облради стосовно силового розгону блокади торгівлі з ОРДЛО. Громаду закликають прийти і допомогти обласним обранцям прийняти потрібні для народу звернення до центральної влади. Про це повідомила прес-служба фракції "Самопоміч"

Депутати обласної ради зібрали необхідних 28 підписів для скликання позачергової сесії. Підписалися представники 4 фракції – «Самопоміч», «Свобода», УКРОП та Радикальна партія Ляшка.

Відтак, у четвер, 16 березня, о 10:00, обласна рада збереться, щоб дати оцінку силовому розгону торгівельної блокади на Сході.

«Нам необхідно прийняти ряд звернень до Президента, Парламенту і Кабміну. Насамперед, закликати Верховну Раду прийняти закон «Про тимчасово окуповану територію», заборонити торгівлю з окупантами, звільнити з займаних посад міністра МВС Авакова та голову АТЦ СБУ Малікова», – коментує заступник голови фракції «Самопоміч» в ЛОР Роман Кізима.

Крім того, депутати закликають громадськість прийти в четвер під стіни обласної ради і допомогти провладній більшості прийняти звернення, які сьогодні вимагає більшість українців. 

Нагадаємо, громадські активісти учора ввечері провели зустріч із головою Львівської ОДА Олегом Синюткою.

Громадські активісти звернулися з вимогою звільнення затриманих осіб до 10:00 14 березня 2017 року, оприлюднення списків затриманих та постраждалих, за необхідності – допуск незалежних медиків та юристів для надання допомоги постраждалим.

Керівники громадських організацій заявили про створення штабу підтримки затриманих та необхідності використання для цього приміщення ОДА.

Окремо було висунуто вимогу щодо притягнення до відповідальності осіб, які вчинили неправомірні дії та порушення проти них кримінальних справ.

Голова ОДА та керівники правоохоронних структур взяли на себе зобов’язання проінформувати про проведену зустріч керівництво держави та керівників правоохоронних органів.

 

comments powered by HyperComments