Національний корпус: Україною прокотилися акції невідомих патріотів під назвою #rusbankover

Понеділок, 13 березня 2017, 16:26
Активісти повідомили про блокування низки банкоматів представництв російських банків в Україні.
Національний корпус: Україною прокотилися акції невідомих патріотів під назвою #rusbankover

Нещодавно невідомі особи по всій країні заблокували роботу десятків банкоматів російських банків. Про це повідомив Національний Корпус на сторінці у Фейсбук.

У повідомленні йдеться про те, що на третій рік війни з окупантами, завдяки НБУ, продовжують свою роботу на теренах України представництва російських банків, саме тому невідомими було проведено акцію #rusbankover (дослівно — кінець російським банкам).

Цей промовистий тег зображено на наліпках, якими було заклеєно вітражі та двері банків, а також самі банкомати. Окрім цього, банкомати було залито монтажною піною.

“Національний корпус підтримує ініціативу та нагадує, що боротьба патріотів проти російського впливу в українській банківській сфері, яку ми розпочали у січні цього року, триває та буде супроводжуватися також і подібними радикальними діями. Адже коли держава бездіє — слово завжди каже народ”, - зазначили в Національному Корпусі.

Окрім цього, як повідомив нардеп від “Радикальної фракції” та голова комітету Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка в ефірі Еспресо.TV, в Україні почався відтік грошей фізичних осіб з російських банків, проте там залишаються гроші українських державних підприємств, тому ці банки мають достатньо великий відсоток в українській банківській сфері.

Також посадовець повідомив, що "Сбербанк" входить до топ-10 банків та обслуговує близько мільйона українців.

“До того ж у 2015 році більшість російських банків мали змогу придбати валюту, а інші банки і фізичні, юридичні особи не могли це зробити. Тому на різниці між купівлею та продажем більшість банків російського походження змогли заробити шалені гроші”, - додав Сергій Рибалка.

 

comments powered by HyperComments