У Львівській області вандали сплюндрували ще один меморіал загиблим полякам

Неділя, 12 березня 2017, 14:56
Нелюди обмалювали і залили фарбою пам’ятні хрести на цвинтарі.
У Львівській області вандали сплюндрували ще один меморіал загиблим полякам

12 березня, у соцмережах з’явилась інформація про те, що на цвинтарі у селі Підкамінь вандали залили червоною фарбою та замалювали хрести і меморіальні таблички загиблих поляків. Також залишили ксенофобський напис “Смерть ляхам”. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на сторінку активіста Ігора Зінкевича у Фейсбуці.

Нагадаємо, у цей день 1944 року, поляки з Підкаменя та навколишніх сіл переховувались у монастирі, де їх було жорстоко замордовано. У пам’ять про цих людей 2012 року, з ініціативи місцевих мешканців, звели меморіал, а на символічних могилах вказали імена загиблих.

Із початку року це вже не перша провокація і спроба пересварити українців із поляками. У січні невідомі особи вчинили акт вандалізму у Гуті Пеняцькій. Тоді першими про цю подію повідомили російські ЗМІ, ще до того як інформація з’явилась в інтернеті.

Історик Володимир В’ятрович назвав знищення пам’ятника провокацією. Керівництво Львівської області оперативно відреагувало на подію міжнародного масштабу і вже за місяць пам’ятник відновили, а українці спільно з поляками вшанували пам’ять загиблих у Гуті Пеняцькій на Львівщині.

11 березня осквернили пам’ятник польським професорам у Львові, на місці їх розстрілу у 1941 році, вчинивши аналогічні дії: облили червоною фарбою та написали “Смерть ляхам”. За попередніми даними, небайдужі люди вже стерли написи.

comments powered by HyperComments