За минулу добу на шахтах Львівщини відвантажили 609 тонн вугілля

Олег Довганик  |  П'ятниця, 10 березня 2017, 11:49
Усі шахти працюють безперебійно
За минулу добу на шахтах Львівщини відвантажили 609 тонн вугілля

Шахти впродовж минулої доби працювали у штатному режимі. За час роботи відвантажили 9 вагонів вугілля. Про це інформує генеральний директор ДП "Львіввугілля" Андрій Дяченко.

Також він повідомив, сьогодні всі шахти працюють безперебійно. Окрім "Степової", де причини вибуху розслідує спеціальна комісія.

Нагадаємо, голова ОДА Олег Синютка назвав історію із блокуванням рахунків «Львіввугілля» «аферою» і наголосив, що автори цієї афери хочуть дестабілізувати ситуацію у шахтарському краї та загалом у енергетичній сфері Львівщини.

«Станом на сьогодні я маю два повідомлення щодо блокування рахунків «Львіввугілля». Я переконаний, що блокування рахунків відбувалось для того, щоб дестабілізувати ситуацію у вугільній галузі Львівщини і тільки завдяки твердій позиції шахтарів та позиції уряду ми зрушили ситуацію із мертвої точки. Виконавча служба уде розблокувала рахунки і станом на сьогодні документи знаходяться у банку. Я сподіваюсь на те, що вже сьогодні шахтарі отримають кошти на свої карткові рахунки», - розповів Олег Синютка.

Заробітну плату шахтарям почали виплачувати ще вчора ввечері: станом на 18:00 годину 9 березня, уже перераховують на банківські рахунки шахт.

"Кошти, а це 22 мільйони гривень, які були заблоковані на рахунку підприємства, у повному обсязі скеровані на виплату заробітної плати гірникам Львівщини", - сказав Андрій Дяченко. - До кінця дня кошти вже будуть на зарплатних картках шахтарів".

За словами очільника "Львіввугілля", заборгованість перед шахтарями була за січень 2017 року.

2 березня на шахті у Сокальському районі сталася аварія, внаслідок якої загинули 8 гірників.

 

comments powered by HyperComments