У Львівській опері відсвяткували День народження Шевченка

П'ятниця, 10 березня 2017, 09:32
Відбулися урочистості до 203-ї річниці з уродин Кобзаря.
У Львівській опері відсвяткували День народження Шевченка

9 березня, у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької зібралися відомі українські виконавці, воїни, високопосадовці та студенти, щоб вшанувати пам’ять Тараса Шевченка. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

До святкувань долучився голова Львівської ОДА Олег Синютка, який зазначив, що Шевченка по-особливому сприймають всі — від українського бійця до звичайного вчителя. І кожен знаходить у ньому щось своє, геніальне і притаманне лише Кобзареві.

“Але для усіх нас він завжди залишиться українським генієм, титаном, яких дав можливість відчути себе українцями”, - додав Олег Синютка.

Опісля очільник Львівщини, від  імені Президента України, вручив нагороду "Орден князя Ярослава Мудрого" ІV ступеня ректорові Львівської національної академії мистецтв Володимиру Одрехівському за значний  особистий внесок у розвиток національної культури та мистецтва.

Також звання заслужених діячів культури отримали кращі працівники, а освітянам було вручено Подяки Прем’єр-міністра України за вагомий особистий внесок у забезпечення розвитку національної освіти.

comments powered by HyperComments