Шахтарі Львівщини уже сьогодні отримають кошти

Олег Довганик  |  Четвер, 9 березня 2017, 14:29
Голова Львівської ОДА назвав аферою заблокування рахунків «Львіввугілля»
Шахтарі Львівщини уже сьогодні отримають кошти

Сьогодні, 9 березня, шахтарі Львівщини отримають кошти на власні карткові рахунки. Загалом після рішення суду про розблокування рахунків «Львіввугілля» їм буде виплачено 22 мільйони гривень. Про це на брифінгу повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Голова ОДА назвав історію із блокуванням рахунків «Львіввугілля» «аферою» і наголосив, що автори цієї афери хочуть дестабілізувати ситуацію у шахтарському краї та загалом у енергетичній сфері Львівщини.

«Станом на сьогодні я маю два повідомлення щодо блокування рахунків «Львіввугілля». Я переконаний, що блокування рахунків відбувалось для того, щоб дестабілізувати ситуацію у вугільній галузі Львівщини і тільки завдяки твердій позиції шахтарів та позиції уряду ми зрушили ситуацію із мертвої точки. Виконавча служба уде розблокувала рахунки і станом на сьогодні документи знаходяться у банку. Я сподіваюсь на те, що вже сьогодні шахтарі отримають кошти на свої карткові рахунки», - розповів Олег Синютка.

Він також додав, що сьогодні, 9 березня, Господарський суд Львівської області прийняв рішення, що дозволить розблокувати рахунок ДП "Львіввугілля". Зокрема, суд визнав незаконними дії Державної виконавчої служби та недійсною Постанову про арешт коштів ДП "Львіввугілля", винесену виконавчою службою 8 лютого 2017 року.

«Завдяки розумінню шахтарів і дорученню уряду ми виконали усі домовленості, які були попередньо досягнуті із шахтарями», - наголосив Олег Синютка.

Він також відзначив, що афера із блокуванням рахунків «Львіввугілля» тягнеться із 2015 року.

«Але дуже дивно, що блокування відбулось саме тоді, коли на рахунки ДП «Львіввугілля» поступили кошти для проведення модернізації шахт та виплати зарплат працівникам. Очевидно, що хтось хоче зірвати модернізацію шахт на Львівщині і повністю зупинити видобуток на «Львіввугілля». Блокування рахунків відбувається саме на «Львіввугіллі» та «Волиньвугіллі», хоча заборгованість із виплати зарплат є на усіх шахтах. Припис про блокування рахунків видано 8 лютого. Блокування відбулось саме тоді, коли сталась трагедія на «Степовій», тому я вважаю, що такими діями ситуацію хотіли перевести у режим страйку і зірвати видобуток вугілля. Це відбувається в унісон із блокадою на Сході України, тому очевидно, що такими діями хотіли не тільки зупинити видобуток вугілля, але й перевести енергетичну систему України у режим випробувань», - сказав Олег Синютка.

На уточнююче запитання журналістів, хто саме намагається це робити, голова ОДА наголосив, що, очевидно, є люди, які у цьому зацікавлені.

«Є люди, які зацікавлені у зриві видобутку вугілля та дестабілізації ситуації у енергетичній сфері країни», - сказав Синютка.

Він також додав, що йдеться про кошти у «Ідеа-банку».

«Роль Михайла Волинця у цій усій історії має бути ще окремо досліджена правоохоронними органами. Правоохоронні органи ще вивчать, яка його роль у дестабілізації ситуації на «Львіввугіллі», - сказав Олег Синютка.

Він також додав, шахтарям області уже виплачено 18 млн грн, а після рішення суду буде виплачено ще 22 млн грн.

«У найближчі тижні їм повністю буде виплачено усю заробітну плату за січень», - сказав голова ОДА.

Нагадаємо, кілька днів тому Олег Синютка заявив, що частину зарплати гірникам вже виплачено, а решта коштів надійде на рахунки гірників одразу після того, як  дирекція "Львіввугілля" надішле документи Міністерству юстиції, аби розблокувати рахунки підприємства. У свою чергу шахтарі "Львіввугілля" заявили про припиненення відвантаження вугілля.

comments powered by HyperComments