Мешканцям Львівщини розкажуть про механізми нарахування плати за газ

Олег Довганик  |  Понеділок, 6 березня 2017, 13:35
Кожен мешканець області має право встановити індивідуальний газовий лічильник
Мешканцям Львівщини розкажуть про механізми нарахування плати за газ

На Львівщині проведуть широку інформаційно-роз’яснювальну кампанію щодо нарахування плати за газ та встановлення індивідуальних лічильників для населення. Таке доручення під час апаратної наради дав голова ОДА Олег Синютка.

Голова Львівської ОДА наголосив, що мешканцям області потрібно чітко роз’яснити механізми нарахування плати за газ та методи встановлення індивідуальних лічильників.

Як зазначалось під час засідання, найбільше мешканці області скаржаться на методи нарахування плати за газ й частина населення області не хоче платити за газ на підставі загальнобудинкового лічильника.

«Людям вигідніше платити, коли вони мають встановлені власні лічильники у своїх помешкання. Треба чітко усе пояснити: якщо є котел, то лічильник встановлює «Львівгаз», якщо тільки газові плитки – нарахування показників здійсюється за загальнобудинковим лічильником, який встановлює держава один на будинок, проте кожен споживач має право встановити індивідуальних лічильник», - сказав голова ОДА й наголосив, що потрібно максимально швидко зняти напругу серед населення через методи нарахування тарифів.

Синютка також відзначив, що «Львівгаз» та «Львівгаззбут» повинні брати приклад із «Львівобленерго», де скарг на показники лічильників майже немає.

Голова ОДА також доручити напрацювати єдиний встановлений взірець інформаційно-роз’яснювального повідомлення, яке буде передано для кожного жителя Львівської області.

«Неналежна організованість роз’яснювальної роботи серед населення є ключовою проблемою, яка створює напругу серед мешканців Львівщини», - підсумував голова Львівської ОДА.

comments powered by HyperComments