У Львові думають над тим, як розвивати Музей народної архітектури та побуту

П'ятниця, 3 березня 2017, 15:24
Стратегію розвитку Шевченківського гаю мають представити у травні цього року.
У Львові думають над тим, як розвивати Музей народної архітектури та побуту

2 березня, на сесії Львівської міськради обговорили питання збільшення фінансування для Музею під відкритим небом, яке винесуть на голосування на наступне пленарне засідання, - заявив міський голова Андрій Садовий під час прес-конференції 3 березня. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

У ході прес-конференції вирішили врахувати всі думки про архітектурне та церковне середовище скансену, туристичну, естетичну та історичну цінність пам’ятки.

Як зазначив  директор Музею народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького Роман Назаровець, створення вказаної Стратегії допоможе розвитку монастиря від УГКЦ, який розташований на території скансену.

Цьогоріч представники вказаного монастиря зголосились надати 30 тисяч гонти (покрівельного матеріалу) для Михайлівської церкви із села Тисовець, а реставраційні роботи здійснять працівники Музею. 

Стратегію розроблятиме група осіб, що складатиметься із представників професійних, духовних та культурних середовищ Львова. Результати напрацювань представлять громаді для публічних обговорень.

comments powered by HyperComments