Сенюк: ТзОВ «Архібуд» продовжує будівельні роботи у парку «Знесіння»

Четвер, 2 березня 2017, 18:41
Судова ухвала, яка вкрай необхідна для порятунку парку «Знесіння», ігнорується забудовником.
Сенюк: ТзОВ «Архібуд» продовжує будівельні роботи у парку «Знесіння»

“ТзОВ «Архібуд» продовжує здійснювати будівельні роботи на земельній ділянці по вул. Довбуша, 15 у м. Львові. Хоч і знає – це протизаконно!”, - повідомив на своїй сторінці у Фейсбук військовий прокурор Західного регіону України, полковник юстиції Олег Сенюк. Про це інформує кореспондент “Справжньої Варти”.

За його словами, військова прокуратура Західного регіону України зареєструвала кримінальне провадження за фактом умисного невиконання вказаним суб’єктом господарювання та іншими третіми особами ухвали господарського суду Львівської області від 20 лютого 2017 року, яка того ж дня набрала законної сили. Їх дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 382 КК України.

“Нагадаю, вищевказаним судом задоволено заяву про забезпечення позову заступника військового прокурора Західного регіону України про визнання недійсним договору оренди землі та витребування з чужого незаконного володіння земельної ділянки, що розташована в межах історично ареалу Львова поблизу парку «Знесіння» та перебуває під охороною ЮНЕСКО”, - наголосив Олег Сенюк.

Як інформують локальні ЗМІ, будівництво пов’язаною із народними депутатами від БПП Ярославом та Богданом Дубневичами. Воно ведеться фірмою «Архібуд» на вул. Довбуша із порушеннями природоохоронного, оборонного та земельного законодавств. Історія з цим парком триває ще з 2007 року і тягне за собою не одну оборудку та судову тяганину. 

Із приводу припинення незаконної забудови у парку “Знесіння”, сьогодні, 2 березня, активісти та місцеві мешканці вийшли на пікет.

comments powered by HyperComments