Німеччина запропонувала допомогу в ліквідації наслідків вибуху в шахті на Львівщині

Четвер, 2 березня 2017, 17:19
Про це йшлося під час брифінгу Павла Клімкіна із Зігмаром Габріелем.
Німеччина запропонувала допомогу в ліквідації наслідків вибуху в шахті на Львівщині

2 березня відбувся спільний брифінг федерального міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Габріеля та  міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, у ході якого закордонна сторона запропонувала усю необхідну допомогу у подоланні наслідків вибуху на шахті "Степова" на Львівщині. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на УНН.

"Ми, німці, співчуваємо сім'ям загиблих і ми знаємо такі аварії в історії Німеччини, тому розуміємо, яка це трагедія для сімей. Це одна із причин, чому ми готові дуже швидко надати все, що потрібно в цій ситуації. Це велика трагедія цього дня", - сказав глава МЗС Німеччини.

Нагадаємо, за даними ДСНС, 2 березня о 12:46 у селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" на горизонті 550 м, в 119-у конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

На шахті працювало 172 гірника, на аварійній ділянці 34 гірника, з яких 8 загинуло. До проведення аварійно-рятувальних робіт залучено 5 відділень Державної воєнізованої гірничо-рятувальної служби Міненерговугілля. Загалом залучено 50 осіб та 7 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС 20 осіб та 6 одиниці техніки.

Прем'єр В. Гройсман скасував усі заходи і вилітає на Львівщину через вибух на шахті.

Президент П. Порошенко оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на шахті "Степова".

Також Президент доручив провести перевірку всіх вугледобувних підприємств України.

comments powered by HyperComments