З’явилась інформація про точну кількість загиблих та поранених унаслідок обвалу у шахті на Львівщині

Четвер, 2 березня 2017, 16:36
За словами голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, в результаті обвалу шахти "Степова" загинули 8 людей.
З’явилась інформація про точну кількість загиблих та поранених унаслідок обвалу у шахті на Львівщині

2 березня, у результаті обвалу шахти "Степова" підприємства "Львіввугілля" на Львівщині загинуло 8 людей та ще 9 отримали опіки. Про це заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, - повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на сайт “5.UA”.

За словами голови Львівської ОДА Олега Синютки, під час обвалу загинули вісім гірників, двоє знаходяться у важкому стані. Причину визначить комісія, відомо, що на цій шахті проводились роботи по введеню додаткових лав для збільшення видобутку вугілля.

Як повідомили у  Держслужбі з надзвичайний ситуацій України, всі гірники на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" у Львівській області, де раніше стався вибух і обвал породи, підняті на поверхню. Всього до рятувальної операції залучено 50 осіб та 7 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС 20 осіб і 6 одиниць техніки.

У свою чергу президент Петро Порошенко оголосив Всеукраїнську жалобу через загибель гірників на шахті у Львівській області, він підписав відповідний указ. Крім того, Глава Держави доручив Кабінету Міністрів провести перевірку всіх вугледобувних підприємств щодо забезпечення засобами і дотримання норм безпеки виробництва.

comments powered by HyperComments