Голів кількох районних рад на Львівщині спіймали на вчиненні дій, пов’язаних із корупцією

Вівторок, 28 лютого 2017, 22:43
Йдеться про голів Бродівської, Стрийської та Буської районних рад.
Голів кількох районних рад на Львівщині спіймали на вчиненні дій, пов’язаних із корупцією

Нещодавно, Бродівський районний суд визнав винним голову Бродівської районної ради винним у вчиненні адміністративних правопорушень ( ч. 1 ст. 172-7 та ч. 2 ст. 172-7 КУпАП), а саме: у неповідомленні про реальний конфлікт інтересів і голосуванні за рішення, яке регулювало умови оплати праці голови райради. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Вказана ситуація склалася під час проведення сесії Бродівської районної ради Львівської області 12 листопада 2015 року. Проголосувавши за рішення, яке регулювало умови оплати праці голови районної ради, будучи в той же час очільником райради, посадовець порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції», тобто вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

За це порушник, відповідно до рішення суду, зобов’язаний виплатити штраф у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 3400 грн.

Крім того, аналогічні протоколи складено стосовно голів Стрийської та Буської районних рад, які перебувають на розгляді в суді.

comments powered by HyperComments