У Львівській області значно погіршилась криміногенна обстановка, - Квятківський

Вівторок, 28 лютого 2017, 11:31
Як зазначив прокурор, на Львівщині відбувся ріст на 11% кількості вчинених кримінальних правопорушень, яка є вдвічі більшою ніж по державі.
У Львівській області значно погіршилась криміногенна обстановка, - Квятківський

Днями, у прокуратурі Львівської області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів, за участі голови Львівської ОДА Олега Синютки. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

«Криміногенна ситуація у нашому регіоні у мене викликає суттєве занепокоєння. У 2016 році ми маємо невтішні тенденції», - наголосив під час свого виступу прокурор Львівської області, Юрій Квятківський.

За його словами, негативна тенденція спостерігається і при реєстрації тяжких та середньої тяжкості злочинів. Відбувся значний ріст окремих видів злочинів, а саме: проти життя та здоров’я, умисних тяжких тілесних ушкоджень у т.ч. що спричинили смерть, крадіжок насамперед квартирних, грабежів, розбоїв, незаконних заволодінь транспортними засобами та інших.

Причинами збільшення зазначених правопорушень, за словами прокурора області є відсутність проведення системного аналізу органами Національної поліції причин та умов, що сприяють їх вчиненню та належна профілактична робота.

Останнє призвело до збільшення кількості вчинених злочинів раніше судимими та групою осіб. Крім зазначених недоліків, які характеризують неефективну діяльність органів поліції є незавершена реформа органів поліції.

Обгрунтовано прокурор області піддав критиці роботу поліції щодо розшуку безвісно відсутніх осіб, виявлення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів.

Водночас звернуто увагу керівників виправних установ області на додержанні вимог чинного законодавства, спрямованого на забезпечення в’язнів належними умовами перебування в місцях позбавлення волі.

Завершуючи нараду, прокурор Львівської області звернувся до присутніх керівників правоохоронних органів та прокурорів з вимогою вжити усіх заходів до негайної активізації роботи у протидії злочинності та її профілактиці.

«Громадськості не цікаво чути про причини такої вашої роботи, вони справедливо вимагають від нас позитивних результатів та змін вже сьогодні»,- наголосив Юрій Квятківський.

comments powered by HyperComments