З березня на дорогах Львівщини ефективніше контролюватимуть рух вантажівок

Понеділок, 27 лютого 2017, 16:31
У області запрацюють пересувні габаритно-вагові комплекси.
З березня на дорогах Львівщини ефективніше контролюватимуть рух вантажівок

Уже наступного місяця на дорогах Львівської області запрацюють три нових пересувних габаритно-вагових комплекси (ГВК). Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Як зазначив  в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку Львівської ОДА Роман Кокотайло, “мобільні" комплекси дозволять ефективніше контролювати рух великовагових транспортних засобів: виявляти та штрафувати вантажівки, котрі їздять перевантаженими та порушують встановлені обмеження, руйнуючи автомобільні траси.

Заплановано, що на дорогах області нові пересувні ГВК працюватимуть вже з 7 березня. У першу чергу, йдеться про дороги із найбільшою інтенсивністю руху. Це автошляхи державного значення Київ-Чоп, Львів-Рава-Руська, Львів-Тернопіль, Львів-Радехів-Луцьк та інші. 

"Місця дислокації "мобільних" ваг постійно змінюватимуться. Таким чином це не дасть можливості перевізникам обмінюватися інформацією і планувати маршрути в обхід вагових комплексів", - наголосив Роман Кокотайло.

Нагадаємо, що для придбання трьох вагових комплексів з обласного бюджету у 2016-му виділили 500 тисяч гривень. У 2017-му робота із облаштування місць здійснення габаритно-вагового контролю продовжуватиметься.

comments powered by HyperComments