Львівські патрульні затримали рецидивіста, який погрожував пістолетом в кафе у центрі міста

Понеділок, 27 лютого 2017, 09:27
Після дебошу, чоловік хотів покінчити життя самогубством.
Львівські патрульні затримали рецидивіста, який погрожував пістолетом в кафе у центрі міста

Нещодавно, екіпажу патрульної поліції надійшов виклик про те, що невідома особа погрожує пістолетом в одному із кафе на площі Ринок. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу Патрульної поліції Львова.

При вході до закладу інспекторів зустріли два очевидці, які повідомили, що в кафе є чоловік, який, одягнувши балаклаву, почав до них зачіпатися та погрожувати пістолетом. Згодом він здійснив неприцільний постріл з нього. 

За даними свідків, патрульні без проблем розшукали зловмисника, який пробирався до виходу. При огляді, у нього виявили ніж в чохлі, який поклали у рюкзак і відклали у бік, пістолета не було. 

Чоловік поводився спокійно, запевнив, що заборонених предметів при собі не має. Він пред'явив паспорт та заперечив свою причетність до вищезгаданої події. Поки патрульні перевіряли особу в базі даних та опитували очевидців, чоловік вихопив ніж та приставив собі до зап’ястя, а потім горла. Він почав кричати, що знову не сяде до тюрми та краще здійснить самогубство. 

Один з патрульних почав говорити з чоловіком та відмовляти його від цього, водночас його напарник підійшов ззаду, відвів руку від горла чоловіка та вибив ніж. Його затримали та застосували кайданки. Під час затримання, з одягу затриманого вилетів патрон. 

На місце події викликали слідчо-оперативну групу та експерта-криміналіста. Згодом пістолет знайшли неподалік місця події. Затриманого доставили до Галицького відділу поліції, де з'ясували, що молодий чоловік відбував 4-річне покарання за крадіжку та хуліганство зі застосуванням зброї, проте вийшов достроково. 

Попередня кваліфікація вчиненого правопорушення - хуліганство, вчинене із застосуванням холодної чи вогнепальної зброї за ч.4 ст.296 ККУ. Стаття передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Зараз затриманий в ізоляторі тимчасового тримання.

comments powered by HyperComments