У Львові покажуть документальний фільм про Устима Голоднюка

Понеділок, 27 лютого 2017, 13:32
Захід приурочено до третьої річниці пам’яті Героїв Небесної Сотні.
У Львові покажуть документальний фільм про Устима Голоднюка

1 березня, у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці (ЛОУНБ) пройде показ документального фільму “Небо падає”, який продовжить цикл переглядів історичних та документальних фільмів про визначні події в історії України - “Історія в кадрі”. Про це повідомляє кореспондент “Справжньої Варти”.

Мета таких заходів — формування історичної пам’яті українців. Покази відбуваються щосереди з 15:00 до 16:00, у рамках реалізації спільного проекту Громадського руху «Зарваницька ініціатива», Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького”, ГО “Пліч-о-пліч заради майбутнього”, ГО “Громадська варта”, ОУН, “Громадянська позиція” та Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки (просп. Шевченка, 13).

Документальний фільм «НЕБО ПАДАЄ (фільм) /The Sky is Falling (The Film)» (2017) вийшов із української студії BABYLON'13 і розповідає про три місяці із життя майданівця Устима Голоднюка.

“Фільм про те чим наповнювалися думки і серця Устима і його ровесників всі ці три місяці революції. Образ Устима будується не через докладний опис чим він займався, який він був зі слів рідних та знайомих, а через те що його хвилювало і заради чого він був на Майдані. Через особисті живі розповіді представників його покоління про власний досвід, що є тотожним досвіду Устима, які позбавлені пафосу та монументалізму. Саме через це складається відчуття причетності до Устима, не як до історичної постаті, а як до близької людини, біль та трагедія долі якого стає твоїм особистим”, - йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Як запевняють організатори, цей фільм змусить пошкодувати глядача не тільки за тим, що три роки тому на Інститутській трагічно загинув дев'ятнадцятирічний хлопець, а й відчути розкаяння за власні змарновані надії та безініціативність. 

comments powered by HyperComments