Український та польський народи разом віддали шану загиблим у Гуті Пеняцькій

Неділя, 26 лютого 2017, 17:24
Українці та поляки разом вшанували пам`ять цивільних жертв.
Український та польський народи разом віддали шану загиблим у Гуті Пеняцькій

Сьогодні, 26 лютого, біля Меморіалу жертвам цивільного населення загиблих під час Другої світової війни у 1944 році у Гуті Пеняцькій на Бродівщині відбулись скорботні заходи, інформує "Справжня варта" з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Пам'ять невинно загиблих вшанували голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Польщі Андрій Дещиця, а також члени товариства "Гута Пеняцька", представники польської громади Львівщини, гості із Республіки Польща, мешканці навколишніх населених пунктів.

"Сьогодні ми спільно вшановуємо пам'ять людей, які споконвіків жили на цій землі, молилися, працювали і вірили в краще майбутнє. Це наша спільна пам’ять та спільна історія. Ми повинні зробити так, щоб українці розуміли поляків, а поляки – українців, тому що в нашому розумінні це – шлях до добра, злагоди і доброго спокійного майбутнього", - зазначив Олег Синютка.

Керівник області також засудив акт вандалізму, що трапився у січні у Гуті Пеняцькій, назвавши його провокацією, яку здійснили для погіршення українсько-польських відносин особи, що підіграють російській агресії.

"У нас сьогодні є спільний ворог, який вибухом пам'ятника хотів підірвати польсько-українську дружбу, - зазначив голова ОДА. - Хочу особливо подякувати тим людям, які долучилися до відновлення меморіалу і сподіваємося, що це послужить добрим прикладом до відновлення українських пам’ятників, які не так давно зруйнували в Польщі".

На важливості дружніх відносин між обома державами наголосив також Ян Пєкло: "Третя сторона намагається нас посварити. Тому необхідно робити все можливе для покращення польсько-українських відносин в усіх сферах".

Також у межах заходів також відбулось освячення відновленого Меморіалу жертвам цивільного населення, загиблих під час Другої світової війни у 1944 році у Гуті Пеняцькій

comments powered by HyperComments