Україна повинна йти у Європу не на словах, а чіткими справами, - дипломат

Олег Довганик  |  Четвер, 23 лютого 2017, 17:19
Бельгійський дипломат українського походження Зенон Коваль зізнався, що не користується Фейсбуком
Україна повинна йти у Європу не на словах, а чіткими справами, - дипломат

Агресія проти України уже не є новиною, вона просто триває, тому ці новини і почали зникати з перших шпальт європейських газет. Але цього не треба боятись, оскільки це природній процес. Про це під час зустрічі із студентами «Львівської політехніки» заявив бельгійський дипломат українського походження, експерт ЄС Зенон Коваль.

«Агресія проти України вже не є новиною, агресія триває, тому ця новина і почала зникати з перших шпальт європейських газет. Проте цього не треба боятись, адже це не означає, що цю тему забули у Європейському союзі», - сказав він.

За словами дипломата, українській дипломатії потрібно працювати з різними колами та товариствами і часто ця робота є більш непублічною, аніж публічною.

До слова, експерт наголосив, що він не користується соціальними мережами.

«Ви не знайдете мене у Фейсбуці, не побачите мене у соціальних мережах. Моя робота закулісна. Навіть організатори зустрічі говорили про те, що в Інтернеті було важко знайти мою фотографію. Україна зараз є у процесі реформ і якщо в Україну будуть продовжувати йти інвестиції, якщо українцям не потрібно буде виїжджати за кордон, щоб заробити, то цим Україна покаже себе як держава. Не треба боятись, що Україна зникла з перших шпальт європейських газет. Це нормально. Не треба говорити, що Україна піде у Європу, як це робив Янукович, а треба реальними кроками туди йти», - відзначив Зенон Коваль.

Він також розповів студентам та присутнім про своє життя, а також життя свого батька, який походить із Івано-Франківщини і завтра святкуватиме своє 92-річчя. «Якщо у людини нема мрії, то їй нема що здійснювати. Я мав мрію і дійшов до Кабінету Міністрів франкомовної частини Бельгії. Асиміляційні процеси – повага до себе і людська гідність – це основне у житті», - розповів Коваль.

Він також зазначив, що уже з часів Незалежності України у Бельгію виїхало понад 10 тисяч українців. «Може і більше. Частина з них є нелегально і вони не беруть активної участі у житті Бельгії. Але це вже інша хвиля міграції – заробити грошей», - зазначив Коваль.

comments powered by HyperComments