На Львівщині завершилася комплексна перевірка системи цивільного захисту

Четвер, 23 лютого 2017, 15:31
Упродовж 13 – 22 лютого тривала комплексна перевірка стану реалізації державної політики у галузі цивільного захисту населення області.
На Львівщині завершилася комплексна перевірка системи цивільного захисту

Днями підвели підсумки комплексної перевірки системи цивільного захисту на Львівщині. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

"Мені надзвичайно приємно чути, що керівники підрозділів відповідально поставилися до усунення недоліків та оперативно реагували на зауваження. Багато з недоліків усунули безпосередньо під час роботи комісії", - зауважив керівник області, Олег Синютка.

Очільник комісії, перший заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький зауважив, що під час інспектування був ретельно проаналізований стан виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, діяльність аварійно-рятувальних служб у Львівській області та діяльність Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Під час інспекції члени комісії, серед іншого, перевірили роботу органів влади, підприємств, установ і організацій та спеціалізованих служб цивільного захисту на предмет дотримання пожежної та техногенної безпеки, готовність аварійно-рятувальних служб реагувати на виникнення надзвичайних ситуацій, стан інженерного облаштування захисних споруд тощо.

З позитивної сторони відзначено, що в районах області розроблено плани організаційних та практичних заходів запобігання та ліквідації пожеж на торфовищах, а також здійснюється моніторинг екзогенних геологічних процесів та залягання торфу на території Львівської області.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Гримак зауважила, що всі рекомендації комісії Державної служби України з надзвичайних ситуацій будуть виконані. 

Нагадаємо, раніше на території компанії "Фуджікура" відбулось показове гасіння умовної пожежі, рятування людей на висотах та евакуація потерпілих у виконанні служби цивільного захисту.

comments powered by HyperComments