Гройсман видав доручення щодо львівського сміття

Четвер, 23 лютого 2017, 09:31
Прем’єр-міністр України наказав голові Львівської ОДА Олегу Синютці провести консультаційні розмови з очільником Львова Андрієм Садовим щодо пошуку та виділення нової ділянки під львівське сміттєзвалище.
Гройсман видав доручення щодо львівського сміття

Глава уряду Володимир Гройсман виніс доручення для представників львівської влади щодо вирішення проблеми збуту сміття в регіоні, повідомляє “Справжня Варта” з посиланням на сторінку Прем’єр-міністра у Фейсбуці.

“Не ставлячи жодним чином під сумнів високий професійний рівень членів науково-експертної групи, хотів би зазначити, що ключовим для того, щоб оцінювати придатна ділянка чи ні, є очевидно питання, які технології поводження з ТПВ планується застосовувати. Якщо мова йде про просте складування сміття, як це відбувалось на більшості українських сміттєзвалищ, у тому числі і у Грибовичах, то будь-який новий полігон буде такою ж потенційною екологічною загрозою, як і ті, які уже існують”, - пояснив ситуацію Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр України навів для Львова приклад швейцарського міста Цюріх, де є два сміттєпереробних комплекси, один з яких знаходиться практично в центрі міста (і був збудований більше 100 років тому!), в декількох сотнях метрів від центрального вокзалу, а другий - поруч з багатолюдним житловим кварталом. 

“Все ж, враховуючи ситуацію, яка складається, і виходячи з того, що проблему потрібно нарешті вирішити, я уже звернувся до Голови ОДА Олега Синютки з проханням допомогти пану Андрію вибрати іншу ділянку, а його самого я б просив пришвидшити свої дії і якнайшвидше перейти до реального вирішення проблеми”, - зрезюмував Володимир Гройсман.

Нагадаємо, раніше Гройсманом було видано розпорядження про видачу ділянки на території колишнього хімічного заводу в Яворівському районі. Однак виявилось, що виділена територія непридатна для звалища: у цій місцевості існує загроза карстових проваль, не виконується вимога щодо виконання норм відстані до найближчої водойми, а також неподалік розміщені заповідні зони та санаторій.

comments powered by HyperComments