Флейтистка королівського оркестру Нідерландів виступить у Львові

Вівторок, 21 лютого 2017, 23:39
Марія Семотюк-Шлафке, артистка королівського оркестру Royal Concertgebouw Orchestra, виступить у Львові.
Флейтистка королівського оркестру Нідерландів виступить у Львові

22 лютого, у Львівській філармонії, Марія Семотюк (українка за походженням), разом із камерним оркестром Collegium Musicum та клавесиністом Давідом Шлафке (Нідерланди) виконає музику Йоганна Себастіана Баха та його сина Карла Філіпа Емануеля. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на “Ріа Україна”.

На концерті виконають вибрані контрапункти з «Мистецтва фуги» Й. С. Баха, а також сонату соль мажор для флейти і контінуо та концерт для флейти з оркестром соль-мажор К. Ф. Е. Баха. 

Музика Карла Філіпа Емануеля Баха зацікавила Марію Семотюк ще під час навчання у Лейпцизькій консерваторії.

«Відтоді мене постійно супроводжує музика Карла Філіпа Емануеля, а особливо — з 2014 року, впродовж якого ми (Royal Concertgebouw Orchestra — ред.) великою кількістю концертів відзначали його 300-літній ювілей. Тоді ж я відкрила для себе інших синів Баха, а разом з тим — великий пласт ще незнайомого мені флейтового репертуару», — розповіла Марія Семотюк.

Марія Семотюк зазначила, що їй було би цікаво співпрацювати з українськими музикантами, ділитися своїми знаннями й досвідом з юними і молодими. 

“У наш час, на щастя, вже не потрібно для цього перебувати десь постійно, адже завдяки літакам і інтернету ми можемо бути в кількох місцях водночас – багато моїх колег, граючи в оркестрі, викладають у вузах інших країн, дають майстер-класи і навіть уроки по скайпу. Лиш би було бажання – можливості є величезні”, - сказала флейтистка.

У четвер, 23 лютого, у Львівській філармонії Марія Семотюк та Давід Шлафке виконають програму «Бах і сини». Окрім музики Йогананна Себастіана, прозвучать твори його синів.

Нагадаємо, королівський оркестр Концертхебау — це провідний симфонічний оркестр Нідерландів, а також один із навідоміших оркестрів світу. Заснований у 1888 році. Назва оркестру походить від назви концертного залу Концертхебау, у якому оркестр дає свої домашні концерти. Звання королівського було присвоєно оркестру на відзначення його сторіччя королевою Беатрікс у 1988 році.

comments powered by HyperComments