У Бориславі розпочали прийом документів на ID-картки та закордонні паспорти

Олег Довганик  |  Понеділок, 20 лютого 2017, 23:28
Бориславська міграційна служба стала 26-м із 29-ти підрозділів Львівщини, де з’явилась можливість виготовити закордонний паспорт усім бажаючим
У Бориславі розпочали прийом документів на ID-картки та закордонні паспорти

Виготовити ID – картки можна у Бориславському міському секторі ГУ ДМС України у Львівській області. Така послуга доступна для громадян, що зареєстровані у містах Борислав та Східниця. Про це інформує прес-служба У ДМСУ у Львівській області.

За допомогою АРМ (автоматизованого робочого місця), що запрацювало в Бориславському міграційному підрозділі, можна приймати документи і на виготовлення закордоннх паспортів. Зробити це можуть не лише мешканці Борислава та Східниці, а й навколишніх сіл чи гірських районів, яким територіально зручніше буде замовити закордонний паспорт саме у Бориславському міському секторі міграційної служби.

«Від сьогодні молоді люди з Борислава і Східниці, які дотепер перший паспорт виробляли лише у вигляді паперової книжечки, у Бориславі будуть отримувати вже новий вид документа - ID – картку, - розповідає Олег Мороз, начальник Бориславського міського сектора ГУ ДМС України у Львівській області.

Таку можливість мають і громадяни, що змінюють прізвище, чи втратили паспорт, або ті хто мусять замінити його через непридатність. Виготовити ID-картку можуть за бажанням і ті мешканці Борислава, які прийшли у підрозділ, щоб вклеїти фото у зв’язку із досягненням віку. Проте, вони мають вибір – вклеїти фото у старий зразок паспорта, чи виготовити новий, пластиковий», - пояснив Олег Мороз.

У Бориславі та Східниці – близько 40 тис. населення. Очікуване навантаження на автоматизоване робоче місцевій у міграційній службі – близько 180-200 відвідувачів на місяць. Це лише із тих хто потребує ID-карток.

Попит на виготовлення закордонного паспорта у Бориславі спрогнозувати важко. Однак цілком вірогідно, що можливістю скористатись такою послугою неподалік від дому захочуть не лише мешканці Борислава та Східниці.

 «Щоденно ми можемо приймати документи на АРМі у близько 30 осіб, - коментує очікування Олег Мороз, - тож сподіваємось, що справимось із навантаженням».

«Позитивним є й те, що можливість виготовлення паспортів з електронними носіями у Бориславі зменшить навантаження щодо надання такої послуги у найближчих міграційних підрозділах, куди раніше звертались мешканці з цього регіону, які потребували закордонних паспортів. А це означає менше черг і більше зручності для людей», - підкреслює Ігор Дашавець, виконувач обов’язків начальника ГУ ДМС України у Львівській області. – Найближчим часом розпочнуть роботу з цього напрямку ще у Турківському, Сколівському і Перемишлянському районах, де теж уже встановлені АРМи.

 Нагадуємо, що Бориславська міграційна служба стала 26-м із 29-ти підрозділів Львівщини, де з’явилась можливість виготовити закордонний паспорт усім бажаючим, а мешканцям Борислава та Східниці отримати новий вид документів – ID – картку.

comments powered by HyperComments