У Львові відбудеться судове засідання щодо будівель відпочинкового комплексу

Олег Довганик  |  Понеділок, 20 лютого 2017, 20:21
Невідомі розбили скло у автомобілі заступника голови Перемишлянської районної ради Тараса Мартиняка
У Львові відбудеться судове засідання щодо будівель відпочинкового комплексу

У вівторок, 21 лютого, в Господарському суді Львівської області (м.Львів, вул.Личаківська, 128 ) відбудеться судове засідання у справі вилучення комплексу будівель оздоровчого табору для дітей та підлітків "Дружба" за адресою с.Свірж Перемишлянського району.

Початок засідання – 12:30.

"Складно переоцінити значення, яке має повернення оздоровчого табору «Дружба» до спільної власності територіальних громад сіл і міст Перемишлянського. Ми добре розуміємо, що дітей з нашого району хочуть позбавити права оздоровлюватись в місцях, спеціально для цього призначених. Ми не можемо цього дозволити та вимагаємо від суду справедливості. Адже табір був збудований саме представниками територіальних громад нашого району, які колись працювали у колгоспах", - пояснює голова Перемишлянської районної ради Роман Андрусишин.

Вже майже десять років Перемишлянська районна рада в судовому порядку намагається повернути табір місцевим громадам. Його матеріально-технічна база застаріла і потребує модернізації: комплекс працює в обмеженому режимі, а чинний власник табору неспроможний забезпечити дітей, що приїжджають оздоровлюватись, належними умовами. 

"Повернувши табір громадам, ми маємо намір розвивати його і тим самим хочемо відновити рекреаційно-оздоровчий потенціал Перемишлянського району", - каже Роман Андрусишин.

Також повідомляємо, що в ніч на 19 лютого, невідомі розбили скло у автомобілі заступника голови Перемишлянської  районної ради Тараса Мартиняка. Сталося це безпосередньо під вікнами його помешкання.

"Скоєння такого злочину я особисто розцінюю як спосіб залякати найактивніших представників районних громад у справі про повернення табору «Дружба у с.Свірж його законним власникам.  Проте запевняю наших опонентів у цій судовій справі: ніщо не змусить нас відмовитись від наміру повернути вкрадене у територіальних громад сіл і міст Перемишлянського району",  - каже Тарас Мартиняк.

Довідка

У кінці 70-х років минулого століття виконавчим комітетом Перемишлянської районної ради було прийнято рішення про будівництво у с.Свірж піонерського табору, в якому мали б оздоровлюватись діти працівників сільськогосподарської сфери. Своє функціонування табір розпочав у 1984 році.

20.05.2008р. Перемишлянською районною радою було прийняте рішення № 222, відповідно до якого вирішено визнати комплекс будівель оздоровчого табору для дітей та підлітків "Дружба" за адресою: с.Свірж Перемишлянського району Львівської області, спільною власністю територіальних громад сіл і міст Перемишлянського району.

Не зважаючи на те, що про таке прийняте позивачем рішення було повідомлено Свірзьку сільську раду, 12.06.2008р. виконавчим комітетом Свірзької сільської ради було прийняте рішення № 50, яким дозволено бюро технічної інвентаризації видати свідоцтво на право спільної власності на будівлі оздоровчого табору для дітей та підлітків "Дружба" по вул.Підлісна, 12 в с.Свірж Перемишлянського району Львівської області Львівській обласній організації профспілки працівників агропромислового комплексу та колективу оздоровчого табору «Дружба» та провести державну реєстрацію права власності на вищезгаданий об’єкт нерухомого майна у бюро технічної інвентаризації.

В подальшому, 16 вересня 2008 року, виконком Свірзької сільської ради прийняв рішення № 67 «Про приведення у відповідність рішення виконавчого комітету Свірзької сільської ради № 50 від 12.06.2008 р.». Зазначеним рішенням виконавчого органу Свірзької сільської ради дозволено бюро технічної інвентаризації видати свідоцтво на право спільної власності на будівлі оздоровчого табору «Дружба» по вул. Підлісній, 12 в с.Свірж Перемишлянського району Львівської області Львівській обласній організації профспілки працівників агропромислового комплексу та оздоровчого табору для дітей та підлітків «Дружба» с. Свірж, а також провести державну реєстрацію права власності на вищезгаданий об’єкт нерухомого майна у бюро технічної інвентаризації за Львівською обласною організацією профспілки працівників агропромислового комплексу та оздоровчим табором "Дружба" с. Свірж. На підставі такого рішення № 67 від 16.09.2008р. було видане 27.11.2008р. свідоцтво про право власності.

Ухвалою господарського суду Львівської області від 03.08.2016р. у справі № 914/369/16 було залишено без розгляду позов Перемишлянської районної ради Львівської області до виконкому Свірзької сільської ради, Львівської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу України, Оздоровчого табору для дітей та підлітків «Дружба» про скасування державної реєстрації права власності на нерухоме майно і визнання недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно.

 

comments powered by HyperComments