У Львівській області для туристів запрацюють регіональні ландшафтні парки

П'ятниця, 17 лютого 2017, 19:58
Йдеться про покращення ефективності функціонування регіональних ландшафтних парків "Надсянський", "Верхньодністровські Бескиди" і "Равське Розточчя".
У Львівській області для туристів запрацюють регіональні ландшафтні парки

Нещодавно, у департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації відбулася нарада щодо активізації туристично-рекреаційної діяльності регіональних ландшафтних парків. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.

Під час наради, директор департаменту екології Руслан Гречаник акцентував увагу на  пріоритетних завданнях регіональних ландшафтних парків – це,  зокрема, збереження біорізноманіття та створення умов для ефективного туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності із дотриманням режиму охорони природних комплексів і об'єктів.

За словами посадовця, вигідне географічне положення і природній потенціал парків, цілком сприяє розвитку туристично-рекреаційної діяльності.

В свою чергу, завідувач лабораторії ґрунтової хімії та біохімії Інституту екології Карпат НАН України Оксана Марискевич зауважила, що на територіях регіональних ландшафтних парків "Надсянський", "Верхньодністровські Бескиди" і "Равське Розточчя" вже опрацювали перелік туристичних маршрутів.

Довідково:
Відповідно до Закону України "Про природно-заповідний фонд України" регіональні ландшафтні парки є територіями природно-заповідного фонду України – природоохоронними рекреаційними установами місцевого чи регіонального значення, що створюються з метою збереження в природному стані типових або унікальних природних комплексів та об’єктів, а також забезпечення умов для організованого відпочинку населення.

comments powered by HyperComments