На Львівщині відновлять діяльність 6 насіннєвих лабораторій

П'ятниця, 17 лютого 2017, 19:24
У лабораторіях здійснюватимуть сертифікацію насіння.
На Львівщині відновлять діяльність 6 насіннєвих лабораторій

Ці та інші питання щодо здійснення лабораторних досліджень та сертифікації насіння на Львівщині, обговорили сьогодні, 17 лютого, під час скайп-наради першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка. Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ЛОДА.

За словами директора департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Наталії Хмиз , на сьогодні у Львові відповідний центр сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції приймає заявки на відбір проб для проведення досліджень. 

А вже наступного тижня у Львові розпочне роботу обласна лабораторія з визначення посівних якостей насіння та садівного матеріалу. Вона й проводитиме відповідну сертифікацію. Інші лабораторії запрацюють згодом.

Відтак, територіаьні представництва діятимуть у Самбірському (м. Самбір, вул. Отця Рисея, 8), Золочівському (м. Золочів, вул. Львівська, 48а), Жидачівському (м. Жидачів, вул. Опришківська, 1), Сокальському (смт. Жвирка, вул. Львівська, 4), Городоцькому (м. Городок, вул. Івасюка, 1) районах, а випробувальна лабораторія — у м. Львові (пр. Чорновола, 45а, корп. 13).

Зазначимо, насіннєві лабораторії в областях відновлюють діяльність після  переходу у підпорядкування "Державного центру сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції" через ліквідацію Державної  сільськогосподарської інспекції України.

comments powered by HyperComments