Група лікарів Львівщини завершила стажування у престижній німецькій клініці

П'ятниця, 17 лютого 2017, 16:24
Клініка при Хайдельбергському університеті є одним із найбільших та найвідоміших медичних центрів Німеччини та Європи.
Група лікарів Львівщини завершила стажування у престижній німецькій клініці

У рамках навчального компоненту субпроекту «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій у Львівській області» у поїздці взяли участь 11 медиків Львова, Дрогобича, Самбора, Стрия та Червонограду – онкохірурги, лікарі променевої діагностики та променеві терапевти. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на сторінку субпроекту у Фейсбуці.

Центр діагностики та лікування пухлин грудної залози Гінекологічної клініки при Хайдельбергському університеті – один із найбільших центрів даного напрямку у Німеччині. У рік лікування раку грудної залози тут проходить 600 жінок з середньою тривалістю лікування 4-5 дні.

Попри відомі концепції лікування (оперативні втручання з подальшою променевою терапією, хіміотерапією, ендокринною та антигормональною терапією і терапією антитілами) пацієнти можуть брати участь у клінічних дослідженнях у клініці.

Учасники стажування відвідали ряд лекцій з навчальної програми «Міжнародний короткий курс по лікуванню грудної залози» на тему базової анатомії, патології та онкобіології; Мамографічний скринінг і методи дослідження УЗД та МРТ; стратегія медичної допомоги при спадковому раку грудної залози , а також системна терапія при первинному та метастатичному раку.

Лікарі впродовж стажування були присутні на передхірургічних та післяопераційних консиліумах, на оперативних втручаннях: радикальній мастектомії, лампектомії, а також реконструктивній операції по видаленню імпланту та реконструкції грудної залози шкірно-м’язевим флепом з мікросудинним анастомозом.

Особливе захоплення викликало відділення променевої діагностики, у якому проводиться багатомодальне дослідження грудної залози, за допомогою УЗД, елестографії, мамографії, томосинтезу та МРТ.

У відділенні променевої терапії слідкували за сеансом лікування на надсучасному лінійному протонному прискорювачі з вуглецем (єдиному прототипі у світі).

comments powered by HyperComments