Львів має позитивну динаміку у створенні ОСББ, - Сергій Солтис

Четвер, 16 лютого 2017, 17:28
На сьогодні, Львів є у трійці міст України, в яких мешканці активно об’єднуються для спільного управління будинками. Так у 2016 році створено 426 ОСББ у 432 будинках.
Львів має позитивну динаміку у створенні ОСББ, - Сергій Солтис

Сьогодні, 16 грудня, у Львівській міській раді відбувся брифінг щодо позитивної динаміки у створенні ОСББ у місті, а також викликів, які актуальні на даний час. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛМР.

Як зауважив начальник відділу супроводу ОСББ Сергій Солтис, у Львові є позитивна динаміка у створенні ОСББ. У 2016 році у Львові було створено 426 ОСББ у 432 будинках. Тобто, за останні роки прослідковується ріст на 41%.

«ОСББ створюється для того, щоб ефективно керувати своїми ресурсами, дбати про своє майно. Іде зміна відношення до своєї власності. Якщо люди звикли йти в ЛКП, писати заяви з проханням щось зробити і чекати 3-5 років, то в ОСББ все відбувається на багато динамічніше: є проблема, збираються мешканці, вирішують, що треба зробити і скільки це коштує. Гроші акумулюються на рахунку ОСББ. Зрозуміло, що на початках в будинок треба вкласти, та потім є віддача – будинок стає гарним, безпечним, в ньому приємно бути. І можна думати про утеплення, встановлення ІТП, тобто про такі речі, про які не задумуються в ЛКП», – розповів Сергій Солтис.

Зважаючи на велику кількість запитань щодо створення ОСББ, було надруковано посібник, який покроково описує, як рухатися в напрямку створення ОСББ. Один з авторів книги, Володимир Бригілевич, голова правління ГО «Центр досліджень місцевого самоврядування», наголосив, що базові знання дуже потрібні для людей, які хочуть створити ОСББ.

«Ми розуміємо, який шлях потрібно пройти при створенні ОСББ від початківця до фахового управителя. Це типовий шлях, який чекає на усіх голів ОСББ. У посібнику написаний розділ про юридичний супровід, розділ по веденню бухгалтерії, про технічне обслуговування будинку. Є розділи по земельних питаннях. Цей розділ більш адаптований до Львова», - пояснив Володимир Бригілевич.

Нагадаємо, усю необхідну інформацію щодо процедури створення та функціонування ОСББ, особливостей здійснення права власності у багатоквартирному будинку, діючих місцевих та державних Програм підтримки і пільгового кредитування  ОСББ – можна отримати особисто у відділі супроводу ОСББ, ресурсному центрі для розвитку ОСББ ДЖГ та І Львівської міської ради (пл. Ринок, 1, каб.107) або за номерами телефону 297-59-95 та 297-59-32.

comments powered by HyperComments