Депутати Львівської облради закликали Верховну Раду припинити торгівлю з окупованим Донбасом

Вівторок, 14 лютого 2017, 21:19
Посадовці небезпідставно вважають, що суб’єкти господарювання, з якими ведуть торгівлю на Донбасі, можуть бути причетними до фінансування терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».
Депутати Львівської облради закликали Верховну Раду припинити торгівлю з окупованим Донбасом

Львівська облрада прийняла звернення до Президента України і Верховної Ради щодо припинення торгівлі з тимчасово окупованими районами Донецької та Луганської областей.  Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на “Леополіс”.

У зверненні написано, що поки уся країна збирала кошти для забезпечення належним обладнанням наших бійців, деякі господарюючі суб’єкти України вели торговельні стосунки з господарюючими суб’єктами, які не зареєстровані відповідно до чинного законодавства України та розташовані на тимчасово окупованих територіях, а отже, можуть бути причетними до фінансування терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

Також депутати нагадують, що 2 грудня 2016 року було оприлюднене рішення Сєвєродонецького суду щодо розслідування закупівель вугілля державними підприємствами України на окупованих територіях Луганської області, тобто у так званій «ЛНР». 

У цьому рішенні були висновки СБУ про те, що 47% від усіх сум, які відправляли українські державні компанії на територію «ЛНР», ідуть на виплату зарплат бойовикам, закупівлю амуніції та форми. Тобто, з кожної тонни сировини близько 60 гривень йшло на фінансування тероризму.

Зважаючи на таку ситуацію, депутати Львівської обласної ради вимагають: припинення несанкціонованих економічних зв’язків України з окупованими територіями; унеможливлення фінансування ворога з кишені українців; посилення контролю за переміщенням осіб та вантажів з/до тимчасово окупованої території України; масштабного розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу на територію України; установити мораторій на ввезення вантажів (товарів) на тимчасово окуповану територію України та вивезення вантажів (товарів) з неї, за винятком гуманітарних вантажів (товарів), які ввозяться на тимчасово окуповану територію України під контролем спеціально делегованих представників ОБСЄ або за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а також тих, які отримали спеціальний дозвіл.

comments powered by HyperComments