У Львові спорудять багатофункціональний комплекс

Євгенія Пласконь  |  Вівторок, 14 лютого 2017, 14:52
Йдеться про проект комплексу із конференц-центрами та виставковими залами на вулиці Стрийській.
У Львові спорудять багатофункціональний комплекс

14 лютого, у Львові відбулась презентація звіту І етапу з розробки техніко-економічного обґрунтування та попереднього бізнес-плану проекту багатофункціонального комплексу по вул. Стрийській (кільцева дорога). Про це повідомляє кореспондент “Справжньої Варти”.

Як зазначають організатори проекту, за кордоном зростає зацікавленість у Львові як туристичному місці, тож зростає потреба у формуванні майданчиків для проведення конференцій, масштабних виставок та інших міжнародних заходів.

За словами менеджера проекту компанії JLL Любові Цапенкової, компанія провела комплексний аналіз об’єкту та зробили висновок, що треба зробити на об’єкті задля його дієздатності.

“Слід зазначити, що попит є, але при цьому — абсолютна відсутність професійних пропозицій. Не лише зі Львова, але й з усіх українських міст. Фактично, відсутній майданчик, який би міг прийняти професійні заходи на національному та міжнародному рівні. Враховуючи це, ми маємо попередню концепцію, яка включає будівництво великої зали на 2-2,5 тисячі людей”, - розповіла Любов Цапенкова.

Менеджер проекту наголосила, що комплекс повинен виконувати різні функції: прийом концертів, конгресну функцію для проведення офіційних і неформальних зустрічей, а також виставкову.

Організатори проекту пропонують концепцію комплексу, який би міг приймати виставки вже зараз, але з передбаченим модульним збільшенням площі. Як передбачено у проекті, площа конгресної частини мала би складати 10 400 м², виставкової — 32 500 м².

Попередньо вартість будівництва багатофункціонального комплексу складе близько 75 мільйонів доларів США. 

Нагадаємо, у Львові також обговорювали можливість реорганізації трамвайного депо під громадський простір.

comments powered by HyperComments