Львівські короткометражки покажуть на престижному фестивалі у Франції

Понеділок, 6 лютого 2017, 23:31
У рамках фестивалю також відбудеться один із найбільших у світі кіноринків, де Україну буде представлено вперше.
Львівські короткометражки покажуть на престижному фестивалі у Франції

Нещодавно, 3 лютого, у Клермон-Феррані (Франція) стартував найпрестижніший фестиваль короткометражного кіно у світі.  Про це “Справжній Варті” повідомили у прес-службі ЛМР.

Національні короткометражні фільми буде презентовано командами ГО «Сучасне Українське Кіно», Львівською кінокомісією, Львівським кіноцентром та представниками Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Одеського міжнародного кінофестивалю, Львівської обласної державної адміністрації і Львівської міської ради.

Цього року кіноринок також відвідають представники Київського міжнародного фестивалю короткометражного кіно та українські режисери Жанна Озірна, Тарас Дронь і Антоніо Лукіч.

Фестиваль щорічно проходить у невеликому місті Клермон-Ферран і вважається другим після Каннського у Франції за кількістю глядачів (у 2015 році фестиваль відвідали приблизно 200 тисяч глядачів) і професіоналів індустрії (близько 3500 делегатів). 

Крім 80-ти картин в конкурсі, які показуються не менше 6 разів у різних кінотеатрах, в рамках фестивалю проходить безліч паралельних програм: презентації від телеканалів і кіностудій, пітчинг короткого метру, де автори шукають фінансування та партнерів.

Одночасно з переглядом, у першій половині дня проходять зустрічі та експрес-дебати з режисерами і продюсерами усіх фільмів конкурсної програми.

comments powered by HyperComments